Početna strana Apartman
1
Apartman
2
Apartman
3
Apartman
4
Lokacija

Foto
albumi
Hrvatski English Italiano Slovenščina


Poštovani posjetitelji, predstavljamo vam apartmane u obiteljskoj kući obitelji Šeparović u Korčuli na otoku Korčula, smještenoj uz samo more u obližnjoj uvali Luka Uš (Porto Pidocchio) ispred park šume Hober. Kuća je udaljena 800 m od samog centra. grada, 10 min ugodnom šetnjom uz more.

Svojim gostima nudimo 4 apartmana, svi su klimatizirani, imaju TV, bežični Internet, svaki apartman ima odvojen ulaz i zasebnu terasu ispred sa pogledom na prekrasnu uvalu.

Plaža je ispod kuće do koje se spuštate stepenicama kroz prostrano dvorište i maslinik i mogu je koristiti samo naši gosti. Ukoliko imate vlastiti čamac osigu-rati ćemo vam siguran vez na mostu ispred kuće.

Parking prostor je na slijepoj cesti šetnici iznad kuće, u sjeni stoljetnih borova. Ukoliko trebate transfer između aerodroma i Korčule samo se javite dat ćemo Vam potrebne informacije kako brzo, ugodno i najjeftinije možete doći do nas. Isto tako organiziramo prihvat svojih gostiju i prtljage u luci i na autobusu. Samo javite kako i kada dolazite! Obratite se slobodno za sve dodatne informacije!

Grad Korčula je turističko, gospodarsko i kulturno središte istoimenog otoka. Jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova Sredozemlja. Antički pisci spominju ga kao kameni grad Korkyra Melaina koji su osnovali grčki kolonisti iz maloazijskog grada Knidosa. Nakon Grka, Ilira i Rimljana, u IX. stoljeću u Korčulu dolaze Hrvati, koji su danas ostali jedino pučanstvo grada i otoka. 1214. godine usvojen je Korčulanski statut, jedan od najstarijih pravnih spisa u ovom dijelu Europe. To je kameni grad poznat kao rodno mjesto čuvenog svjetskog putnika Marka Pola u kojem i danas postoji njegova rodna kuća, poznat po jedinstvenoj etiri stotine godina staroj viteškoj igri Moreška, spektakularnom dinamičkom bojnom plesu s mačevima i borbi u kojoj su dobro, pravda i poštenje pobjednici.

Grad koji svojom ljepotom oduvijek privlači putnike i turiste. Njegova bogata prošlost vidljiva je i u korčulanskoj arhitekturi u kojoj dominira gotika i renesansa, uz ostatke romaničkog stila, a pretočena u do danas očuvanim brojnim crkvama, zidinama i kulama opasanoga grada.


Stoga kao turist u Korčuli možete razgledati razne povijesno vrijedne spomenike i institucije, Gradski muzej, Opatsku riznicu, Zbirku ikona, slikarske galerije i stare crkve u kojima se čuvaju umjetnine od neprocjenjive vrijednosti raznih autora, od Leonarda da Vincia do Jacoppoa Tintoretta.

  
Marko Polo        Moreška

Otok Korčula pravo je otkriće za ljubitelje prirode, sporta i aktivnog odmora. Bezbrojne prekrasne plaže i uvale, stoljetni maslinici i vinogradi, prastari ljetnikovci i drevna otočna mjesta koja kao da su ostala izgubljena u nekom davno minulom vremenu mame na ovaj otok turiste iz cijeloga svijeta. Čistio i kristalno bistro more u uvalama sačuvane prirodne ljepote i raznolikim plažama daju vam mogućnost uživanja u kupanju ili plivanju, ronjenju u podvodnom svijetu uzbudljive flore i faune te jedrenju na dasci po maestralu u poznatom Pelješkom kanalu, raju za windsurfere. Iz Korčule možete napraviti jednodnevne izlet na Mljet, Hvar, u Dubrovnik, Mostar i Međugorje. Ili kratki izlet preko otoka Korčule, po uvalama na južnoj strani otoka, sve do Blata i Vela Luke. Pozivamo i Vas da upoznate i istražite otok Korčulu. sigurni smo da ćete se opet vratiti.

Kontakt

 Apartmani "Ena"

 Obitelj Šeparović
 Šetalište Tina Ujevića 15
 20260 Korčula, Hrvatska

 mob/sms/viber:
 +385 98 243 886

 e-mail:
 apartmani.ena@gmail.com

 skype:

Korisne informacije

Tečajna lista

Vremenska prognoza

Transport

JadrolinijaCopyright © Apartments "Ena" - Family Šeparović - Korčula Croatia